Over Georg Jensen

Georg Jensen werd geboren in 1866 in Raadvad, ten noorden van Kopenhagen. Hij begon op zijn veertiende te leren voor goudsmid. Hij was altijd zijn tijd ver vooruit met aansprekende moderne ontwerpen wist hij altijd ieders verbeelding aan te spreken en alle zintuigen te prikkelen.

In 1892 studeerde hij af aan de Koninklijke Zweedse Kunstacademie en begon hij zijn kunstwerken tentoon te stellen. In 1901 begint hij als zilversmid en ontwerper te werken. In 1904 opende hij in Kopenhagen zijn eigen smederij. Het bedrijf Georg Jensen was geboren. Georg Jensen heeft een geschiedenis van meer dan 100 jaar oud en staat voor kwaliteit, vakmanschap en tijdloos esthetische vormgeving. De filosofie van Georg Jensen was om zowel functionaliteit als schoonheid te creëren.

In 1909 werd de eerste winkel in Berlijn geopend. Later volgden andere grote steden als Parijs, Londen en New York. In 1925 won hij de Grand Prix op de Wereldtentoonstelling van Parijs. Op de Wereldtentoonstelling van 1929 in Barcelona won hij wederom de Grand Prix en in 1932 was hij de enige zilversmid buiten Engeland wiens werk werd tentoongesteld in de Goldsmiths' Hall. In 1935 won hij opnieuw de Grand Prix op de Wereldtentoonstelling van Brussel.

Vandaag de dag worden topontwerpers van over de hele wereld gevraagd een bestek te ontwerpen voor Georg Jensen. Bekende ontwerpers als Arne Jacobsen en Maria Bertsen hebben een bestek ontworpen, waarna het uiteraard naar de ontwerper werd vernoemd. Ontwerper Jean Nouvel kreeg de eer speciaal voor het 100 jarig bestaan van Georg Jensen een bestek te ontwerpen. Dit bestek werd vervolgens bekroond met de prestigieuze "Red Dot Design Award". Met de moderne bestekken Caravel en Piramid is Georg Jensen uitstekend vertegenwoordigd in de moderne bestek wereld. Ook aan de kinderen is gedacht. Met enkele kinderbestekken in de collectie heeft Georg Jensen ook hier voor ieder wat wils.

Georg Jensen is, naast bestek, zeer goed vertegenwoordigd in het moderne huisdesign. Met een enorm scala aan, voornamelijk roestvrij stalen, design producten is ook op dit gebied veel te ontdekken voor de modern ingerichte woonkamer. Georg Jensen levert naast woonaccessoires, keuken- en eetgerei, ook sieraden en horloges.